Mainos

Britannian muslimit: Hallituksen ei pidä puuttua avioliittoihin

Britannian muslimijohtajat varoittivat tänään maan hallitusta sekaantumasta siirtolaisten avioliittokäytäntöihin ja järjestettyihin avioliittoihin.

Sisäministeri David Blunkett sanoi eilen, että Britanniassa asuvien aasialaisten tulisi yrittää löytää puolisonsa Britanniasta ennemmin kuin alkuperäisistä kotimaistaan. Blunkettin kannanotto liittyi laajaan sisäministeriön esitykseen, jolla on määrä uudistaa siirtolaispolitiikkaa.

Esityksen mukaan Britannian kansalaisuuden haluavien tulisi mm. vannoa kansalaisuusvala sekä läpäistä kielikoe. Blunkettin mukaan uudistusten tavoitteena on myös vähentää "hämäysavioliittoja", jotka järjestetään vain Britannian passin saamiseksi. Hän kehottikin Britanniassa asuvia ulkomaalaisyhteisöjä harkitsemaan, että aviopuolisoita etsittäisiin jatkossa Britannian sisältä.

Kehotus heätti heti vastarintaa siirtolaissyntyisen väestön keskuudessa. -Kaikki kammoksuvat pakkoavioliittoja, mutta tällainen hyökkäys järjestettyjä avioliittoja vastaan on hyökkäys koko yhteisöä vastaan, sanoi siirtolaisneuvoston johtaja Habib Rahman Independent-lehdelle.

Muslim News -lehden toimittaja puolestaan kutsui Blunkettin kannanottoa "vaaralliseksi aloitteeksi".

Blunkett kertoi torstaina parlamentille, että uudistusten tavoitteena on avata maata "osaamiselle ja yrityksille, mutta ei hyväksikäytölle". Muita ehdotettuja toimenpiteitä ovat mm. lujemmat otteet ihmisten salakuljettajia vastaan sekä turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttaminen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.