Mainos

Britannian mellakat nostivat vankimäärän ennätyslukemiin

Britannian mellakoiden jälkiselvittely on johtanut siihen, että vankien lukumäärä on noussut ennätyskorkeaksi Englannissa ja Walesissa. Britannian vankeinhoitoviranomaiset vakuuttavat kuitenkin, että vankiloissa riittää tilaa.

Yli 2800 pidätetystä noin 1300:aa vastaan on nostettu syytteet. Kaksi kolmasosaa heistä on joutunut edelleen tutkintavankeuteen.

Guardian-lehden mukaan mellakoitsijoille jaetut vankeustuomiot ovat olleet keskimäärin 25 prosenttia pitempiä kuin vastaavanlaisista rikoksista viime vuonna jaetut tuomiot.

Lehden analysoimien oikeustietojen mukaan maistraattioikeuksien eteen astuneista yli 90 prosenttia on ollut miehiä. Puolet heistä on ollut iältään 18-24-vuotiaita ja 17 prosenttia 11-17-vuotiaita. Suurin osa heistä on ollut kotoisin köyhiltä asuinalueilta.

Mellakoitsijoille langetettuja tuomioita on kritisoitu liian ankarina. Kaksi nuorta miestä sai neljän vuoden vankeustuomion siitä, että he kehottivat ihmisiä mellakointiin Facebookissa, vaikkei heidän kehotuksensa johtanut mihinkään.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.