Mainos

Britannian lounaisrannikolla pelätään ympäristökatastrofia

Britannian lounaisrannikolle hinatussa vaurioituneessa rahtilaivassa on 3500 tonnia raskasta polttoöljyä, jota ryhdytään pumppaamaan talteen tänään.

Englannin kanaali

Britanniassa pelätään rantojen saastumista maan lounaisrannikolla, missä haverialuksesta vuotaa mereen öljyä.

Torstaina rajumyrskyssä vaurioituneesta rahtialus Napolista on valunut mereen arviolta enimmillään 200 tonnia polttoainetta, todennäköisesti kuitenkin aluksen omasta erillisestä polttoainetankista. Kaikkiaan aluksessa on 3500 tonnia raskasta polttoöljyä. Lisäksi laivasta on vyörynyt mereen 200 konttia, joista osassa on myrkyllisiä aineita kuten pattereissa käytettävää happoa.

Englannin kanaalissa vaurioitunut alus makaa 30 asteen kulmassa rantavesissä ja on vaarassa kaatua. Laiva on ajettu tarkoituksella matalikolle, jotta se ei uppoaisi, ja lasti olisi näin helpommin pelastettavissa. Väestöä on kehotettu pysyttelemään poissa rannoilta, jonne säiliöitä on ajautunut.

Pelastusviranomaiset aikovat pumpata aluksesta öljyä ja siirtää lastin turvaan ennen kuin se yritetään hinata satamaan. Aluksen tyhjennys on määrä aloittaa tänään.

Brittiläisen Napoli-aluksen omistaa Swiss Mediterranean Shipping -yhtiö. Merivartioston helikopteri poimi 26-henkisen miehistön turvaan aluksen jouduttua merihätään.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.