Mainos

Britannian kannabiskasvattamoilla käytetään lapsiorjia

Rikollisjengit salakuljettavat satoja lapsia Britanniaan ja pakottavat heidät työskentelemään kannabisviljelmillä. Poliisi löytää kasvattamoilta vähintään yhden lapsen viikossa.

Rikollisjengit salakuljettavat satoja lapsia Britanniaan ja pakottavat heidät työskentelemään kannabisviljelmillä, kertoo lasten prostituutiota, lapsipornoa ja lasten ihmissalakujetusta vastustava kampanjaryhmä ECPAT.

Ryhmän mukaan poliisi löytää kasvattamoilta vähintään yhden lapsen viikossa.

Kampanjaryhmä arvioi, että pelkästään viime vuonna lasten salakujetus viljelmille viisinkertaistui.

Usein Vietnamista tuodut lapset, osa heistä vasta 13-vuotiaita, pakotetaan huolehtimaan kannabiskasvien kasvattamisesta lähiöissä sijaitsevissa taloissa. Lisäksi lapset pakotetaan nukkumaan astiakaapeissa. Lapset eivät uskalla kiinnijäämisen pelossa karata.

- Meillä on selkeitä todisteita siitä, että nuoria kuljetetaan, myydään ja ostetaan pakkotyötarkoituksessa, joka liittyy kannabiksen tuotantoon Britanniassa, kertoo ECPAT:n johtaja Christine Beddoe Independent-sanomalehdelle.

- Viimeisten 12 kuukauden aikana meille raportoiduissa tapauksissa on ollut 500 prosentin kasvu. Kuulemme nykyisin viikottain noin yhdestä nuorukaisesta, joka on löydetty kannabiskasvattamolta. Kukaan ei kuitenkaan tiedä ongelman todellista laajuutta, jatkaa Beddoe.

Poliisi uskoo, että ongelma on ilmaantunut sen jälkeen, kun järjestäytyneet rikollisjengit, joista monet ovat vietnamilaisia, alkoivat hallita Britannian kannabismarkkinoita. Muutos liittyy Britanniassa tehtyyn päätökseen laskea kannabiksen huumeluokitus luokasta B luokkaan C vuonna 2004. Uudelleenluokittelu nosti kannabiksen kasvattamisesta ja myymisestä saatavia tuloja ja pienensi rangaistuksen saamisen mahdollisuutta.

On arvioitu, että kolmen makuuhuoneen talo, joka on muutettu kannabiskasvattamoksi, voi tuottaa jopa 460 000 euroa vuodessa.

Kampanjaryhmä sanoo, että poliisin löytämät lapsiorjat tarvitsevat nykyistä parempaa suojelua. Useat lapset ovat kadonneet sen jälkeen, kun heidät on siirretty poliisilta sosiaaliviranomaisille.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.