Mainos

Britannian hallitus myönsi lisärahaa tulvavahinkoihin

Britannian hallituksen lisäksi myös Punainen Risti on avannut katastrofirahaston Britannian tulva-alueen ihmisten auttamiseksi.

Britannian hallitus on myöntänyt lisärahaa tulvavahinkojen torjumiseen. Hallitus lupasi lisärahaa 10 miljoonaa puntaa eli noin 15 miljoonaa euroa. Aiemmin tässä kuussa hallitus myönsi 14 miljoonaa puntaa eli noin 21 miljoonaa euroa tulvavahinkoihin.

Punainen Risti puolestaan avasi tulvan takia katastrofirahaston, joka keräsi heti ensimmäisenä tuntinaan lähes 450 000 euroa lahjoituksia.

Britannian ympäristöviranomaisen mukaan Thames tuskin tulvii Lontoossa. Oxfordin kaupungissa Thamesin pelätään sen sijaan yhä tulvivan. Alueelle on luvatt rankkaa sadetta.

Britanniassa on tällä hetkellä voimassa kuusi vakavaa ja 33 muuta tulvavaroitusta.

Daily Mirror -lehti kertoo, että armeija on lähetetty pahimmille Keski- ja Länsi-Englannin tulva-alueille jakamaan kolme miljoonaa litraa puhdasta vettä niihin 350 000 kotitalouteen, joiden vedet ovat katkenneet tulvan vuoksi.

Britanniassa jaetaan miljoonia vesipulloja tulva-alueille

Britanniassa on käynnistetty suuroperaatio juomaveden toimittamiseksi pahiten tulvissa kärsineille alueille Keski- ja Länsi-Englannissa.

Gloucestershiressä ja lähialueilla yli 350 000 ihmistä on ollut viikonlopusta lähtien ilman puhdasta vettä.

Myös armeija osallistuu miljoonien vesipullojen jakamiseen. Vesikatkoksen pelätään pahimmillaan kestävän vielä kaksi viikkoa, kertoo BBC verkkosivuillaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.