Mainos

Britannian hallituksen kannatus punnitaan

Englannissa ja Walesissa on tänään äänestetty paikallisvaaleissa, joissa mitataan Britannian pääministerin Gordon Brownin työväenpuolueen kannatus. Työväenpuolue on ollut selvästi konservatiiveja jäljessä viimeaikaisissa mielipidemittauksissa.

Oppositiossa oleville konservatiiveille povattiin Englannin ja Walesin vaalien lisäksi voittoa myös Lontoon pormestarinvaaleissa. Vastakkain ovat nykyinen pormestari, työväenpuoluetta edustava Ken Livingstone sekä konservatiivien kansanedustaja Boris Johnson. Livingstone on ollut virassa vuodesta 2000 lähtien.

Pormestarinvaalien voitto olisi merkittävä kummalle tahansa puolueelle. Lontoon pormestarin vastuulla on 14 miljardin euron suuruinen budjetti, ja hänen tekemänsä päätökset vaikuttavat 7,5 miljoonan lontoolaisen sekä miljoonien turistien elämään.

Mielipidekyselyiden mukaan konservatiivit ovat nyt lähes yhtä vahvoja kuin parhaimmillaan Margaret Thatcherin aikana. Gordon Brownin hallituksen suosiota syövät epäonnistunut verouudistus ja talousvaikeudet.

Vaalihuoneistot sulkeutuvat klo 24 Suomen aikaa, ja tuloksia on odotettavissa huomisen puolella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.