Mainos

Britannian erikoisjoukkoja toimii jo Afganistanissa?

Useiden lehtitietojen mukaan Britannian erikoisjoukot operoivat jo Afganistanissa. Britannian hallitus ei vahvista tietoja.

Britannian tiedustelupalvelu

Britannian puolustusministeriö on tänään kieltäytynyt vahvistamasta monien brittilehtien tietoja, joiden mukaan Britannian SAS-erikoisjoukkoja on jo Afganistanissa.

-Me emme koskaan keskustele erikoisjoukoista tai operatiivista asioista, sanoi puolustusministeriön tiedottaja uutistoimisto Reutersille.

-Me olemme tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa päättääksemme, mitä apua voimme tarjota amerikkalaisille.

Lontoolainen Daily Mail -lehti kertoi tänään, että nelimiehinen SAS:n tiedustelupartio oli joutunut perjantai-iltana pääkaupungin Kabulin alueella tulitaisteluun Talebanin kanssa. Partio oli saapunut maahan viisi päivää aiemmin.

Daily Mailin mukaan brittijoukot ovat jo yhteistyössä Afganistanin opposition Pohjoisen liiton joukkojen kanssa.
Sunday Times -lehti kertoi, että SAS:n sotilaita on Afganistanissa etsimässä Osama bin Ladenia yhdessä Britannian tiedustelupalvelun MI6:n ja Yhdysvaltain keskustiedusteluviraston CIA:n kanssa.

Sunday Expressin mukaan SAS on Afganistanin lisäksi lähettänyt joukkojaan Sudaniin, Libyaan ja Irakiin etsimään kemiallisia ja biologisia aseita sekä ydinaseita valmistavia tehtaita.

Britannia on käyttänyt SAS:n eli Special Air Servicen joukkoja Pohjois-Irlannissa, Balkanilla sekä Persianlahden sodan aikana sabotaasitoimissa Irakin armeijan linjojen takana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.