Mainos

Britannian Cameron vaatii lisää Venäjä-pakotteita

Euroopan Unioni ja Yhdysvallat voivat lisätä Venäjän-vastaisia pakotteita, sanoo Britannian pääministeri David Cameron.

Hän sanoi lehdistötilaisuudessa Australian Canberrassa G20-kokouksen alla, että Venäjän toimia Itä-Ukrainassa ei voi hyväksyä. Myös Yhdysvallat on uhannut Venäjää seurauksilla maan toimista Itä-Ukrainassa.

Cameronin mukaan nykyiset sanktiot voitaisiin poistaa, jos Venäjä alkaisi tukea Ukrainan itsenäisyyttä.

- Jos Venäjä taas jatkaa tilanteen pahentamista, saatamme lisätä pakotteita, niin yksinkertaista se on, Cameron sanoi.

Ukraina syytti eilen Venäjää siitä, että se on jälleen lähettänyt Itä-Ukrainaan sotilaita ja aseita.

"Australia haluaa anteeksipyynnön" 

Ukrainan tilanne ja vastakkainasettelu länsimaiden johtajien ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin välillä on vienyt päähuomion lauantaina Brisbanessa alkavan G20-kokouksen ympärillä käydyssä keskustelussa. Itse kokouksen on määrä keskittyä globaaleihin talouskysymyksiin. 

Brisbanessa ilmestyvä Courier-Mail julkaisi perjantaina kuvia kaupungin keskustasta, jonka kokouksen turvajärjestelyt ovat tyhjentäneet. Lehden mukaan maailman johtajia on saapunut Brisbaneen eilisillasta lähtien.

Isäntämaa Australian ja Venäjän välejä on hiertänyt Itä-Ukrainassa heinäkuussa pudotettu Malaysia Airlinesin matkustajakone, joka vei pudotessaan myös 38 australialaisen hengen. Australia uskoo, että kone ammuttiin alas Venäjältä saadulla ohjuksella. Pääministeri Tony Abbott on vaatinut Putinilta tapaamista ja sai runsaasti huomiota uhottuaan "haastaa" Putinin asiasta. Uutistoimisto AFP:n mukaan Putin ja Abbot tapasivatkin asian tiimoilta Kiinassa aikaisemmin tällä viikolla.

Australia ei ole unohtanut alasammuttua konetta ja sen uhreja, joiden julkinen muistotilaisuus järjestettiin vasta hiljattain.

Courier-Mail julkaisi tänään Putinille avoimen kirjeen, jossa se kiitti tätä Brisbaneen tulemisesta mutta vaati anteeksipyyntöä.

- Ennen kuin kokous pääsee käyntiin, on yksi sana, jonka Australia haluaa kuulla - anteeksi.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.