Mainos

Britannian Brown hätistelee EU-epäilijöitä loitommas

EU:n uuden Lissabonin sopimuksen odotetaan aiheuttavan kevään aikana kiivaan väittelyn Britannian parlamentissa.

Britannian pääministeri Gordon Brown yrittää hätistellä kotimaansa äänekkäitä EU-epäilijöitä loitommaksi vakuuttamalla Britannian tukea eurooppalaiselle yhteistyölle.

Yritysjohtajille tänään pitämässään linjapuheessa Brown painotti, että EU on brittitaloudelle elintärkeä etenkin vaikeina aikoina.

- Maailmantalouden epävarmoina aikoina meidän ei pidä - kuten jotkut tekisivät - kyseenalaistaa suhdettamme Eurooppaan, Brown sanoi.

EU:n uuden Lissabonin sopimuksen odotetaan aiheuttavan kevään aikana kiivaan väittelyn Britannian parlamentissa. Oppositio vaatii asiasta kansanäänestystä, Brown on ajatusta vastaan.

Brownia pidetään kuitenkin yleisesti EU-vastaisempana kuin edeltäjäänsä Tony Blairia, ja hän on toistaiseksi ollut Brysselissä erittäin näkymätön. Hän saapui jopa Lissabonin sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen joulukuussa tunteja myöhässä.

Brownin passiivisuus on samalla jättänyt EU-johdossa tilaa etenkin Ranskan presidentille Nicolas Sarkozylle, jolta ei energiaa ole puuttunut.

Hän on esiintynyt Ranskan puolestapuhujana sellaisella innolla, että Britanniaa on jo joissain mediakommenteissa ehditty kaivata takaisin EU-areenoille Ranskan poliittiseksi tasapainottajaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.