Mainos

Britannian Brown esitteli tärkeimmät ministerinsä

Uusi pääministeri Gordon Brown yrittää saada työväenpuolueen kannatuksen jälleen nousuun ennen vuoden 2009 vaaleja. Ensimmäistä kertaa Britannian historiassa samassa hallituspöydässä istuvat mies ja vaimo.

Britannian uusi pääministeri Gordon Brown on nimittänyt ulkoministerikseen David Milibandin. 41-vuotias Miliband on Britannian nuorin ulkoministeri 30 vuoteen. Miliband on ilmoittanut ottavansa tehtävän vastaan.

Milibandin suhtautumisesta Irakin sotaan on liikkunut tänään monenlaisia käsityksiä. Hänen on sanottu arvostelleen kulisseissa Britannian päätöstä lähteä Irakin sotaan, eikä hän ollut kovin tiiviisti mukana sotilasoperaatioihin liittyvässä päätöksenteossa. Tämä antaa hänelle hieman vapaammat kädet toimia.

Analyytikot arvioivatkin, että Britannia saattaa alkaa vetää sotilaitaan pois Irakista ennakoitua nopeammassa aikataulussa.

Valtionvarainministeriksi on nimitetty Alistair Darling. 53-vuotiaan Darlingin uskotaan jatkavan talouspolitiikassa edeltäjänsä Brownin linjoilla.

- Alistair Darling on vakaa ja arvostettu, ja hänellä on merkittävää kokemusta talousasioista, arvioi brittiläinen ekonomisti Howard Archer.

KUKA ON JAMES GORDON BROWN?

Mies ja vaimo samaan hallitukseen

Oikeusministerin paikan ottaa veteraanipoliitikko Jack Straw, joka toimi aikanaan Tony Blairin hallituksessa niin sisä- kuin ulkoministerinäkin. Puolustusministerinä puolestaan jatkaa Des Browne.

Eräs yllättävimmistä uusista nimistä hallituksessa on suorapuheisuudestaan tunnettu YK:n entinen apulaispääsihteeri Mark Malloch Brown, joka vastaa Britannian suhteista Afrikkaan, Aasiaan ja varsin luonnollisesti YK:hon.

Ja ensimmäistä kertaa Britannian historiassa samassa hallituspöydässä istuvat mies ja vaimo. Ed Balls nimitettiin lapsi-, perhe- ja kouluasioiden ministeriksi ja hänen puolisonsa Yvette Cooper taas jatkaa asuntoministerinä.

Yhtä lailla ensimmäistä kertaa sisäministeriksi nimitettiin nainen, Jacqui Smith.

Brown yrittää saada työväenpuolueen kannatuksen jälleen nousuun ennen vaaleja, jotka pidetään todennäköisesti vuonna 2009.

Tony Blair nimitettiin eilen pian vallanvaihdon jälkeen Lähi-idän erityislähettilääksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.