Mainos

Britannia varautuu kyberterroriin

Britannian turvallisuusviranomaiset suhtautuvat yhä vakavammin tietoverkon välityksellä tehtävien terrori-iskujen uhkaan.

Britannian viranomaiset varustautuvat kyberterrorin uhkaan.


Terroristit suunnittelevat tietoverkkojen kautta tehtäviä tuhoisia hyökkäyksiä, jotka voisivat esimerkiksi lamauttaa sähkön- tai vedenjakelun, kertoi sanomalehti Guardian tänään. Lehden haastatteleman Britannian hallituksen tietoturvallisuusneuvonantajan mukaan tietoverkkojen kautta tehtävät iskut eli ns. "kyberterrori" olisi terroristeille hyvin houkutteleva hyökkäystapa, jolla saataisiin aikaan suurta tuhoa. Terroristit voisivat vaikkapa ottaa komentoonsa padon sulkuportit.

-Terroristit tietävät, mikä potentiaali kyberterrorismilla on. Al-Qaida olisi varmasti kiinnostunut kehittymään tällä alueella, sanoi Stephen Cummings, Britannian infrastruktuurin turvallisuutta koordinoivan keskuksen NISCC:n johtaja.

Cummingsin mukaan terroristiryhmillä ei kuitenkaan ole vielä tarvittavia taitoja kyberterrori-iskujen tekemiseen, mutta iskujen uhka on kasvussa. Jos terroristit onnistuisivat värväämään riveihinsä vesi- tai sähköyhtiön työntekijän, voisi isku Cummingsin mielestä "tapahtua vaikka huomenna".

Amerikkalaislehdet ovat aiemmin tänä kesänä kertoneet terroristien kasvaneesta kiinnostuksesta tietotekniikkaa kohtaan, ja myös NISCC ja yksityiset turvayhtiöt ovat raportoineet yhä useammista kyberterrori-iskujen yrityksistä.

-Terroristit yrittävät tunkeutua sisään virastojen tietoverkkoihin, jotka ovat varsin haavoittuvaisia, sanoi belgialaisen Ubizen-yhtiön edustaja Christophe Huygens.

Suurelle yleisölle melko tuntematon NISCC perustettiin Britannian sisäministeriön alaisuuteen kolme vuotta sitten varoittamaan muita valtion virastoja mahdollisista tietoturvallisuusuhkista ja suojaamaan maan tärkeitä infrastruktuureja kyberiskuilta. Tärkeisiin kohteisiin kuuluvat mm. puhelin-, liikenne- ja sähköverkko, vedenjakelu ja terveydenhuolto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.