Mainos

Britannia: Uudet iskut Turkkiin mahdollisia

Britannia pitää mahdollisena, että Turkkia vastaan tehdään lisää pommi-iskuja. Britannia ja Yhdysvallat ovat kehottaneet kansalaisiaan välttämään matkustelua Turkissa.

Britannian ulkoministeriö kertoo saaneensa tietoja, joiden mukaan Turkkia vastaan suunniteltaisiin lisää pommi-iskuja. Ulkoministeriö ei suostu kertomaan asiasta yksityiskohtia, mutta varoittaa brittejä matkustamasta Turkin suurimpiin kaupunkeihin. Myös Yhdysvallat kehottaa kansalaisiaan välttämään Turkin matkoja.

Ainakin 27 ihmistä sai eilen surmansa ja 400 haavoittui Istanbulissa brittiläisiin kohteisiin tehdyissä pommi-iskuissa. Kuolleiden joukossa oli Britannian pääkonsuli Roger Short. Lisäksi Istanbulissa viime lauantaina 25 ihmistä kuoli synagogiin suunnatuissa autopommi-iskuissa.

Britannian ulkoministeri Jack Straw saapui myöhään illalla Istanbuliin ja vieraili heti terrori-iskun kohteeksi joutuneessa Britannian konsulaatissa. Myöhemmin tänään hän tutustuu toisessa pommi-iskussa pahasti vaurioituneeseen brittiläiseen HSBC-pankkiin.

Straw on välittänyt Turkin kansalle surunvalittelut Britannian pääministeriltä Tony Blairilta ja Yhdysvaltain presidentiltä George Bushilta.

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut jyrkästi Turkkiin kuluneen viikon aikana tehdyt pommi-iskut. Turvallisuusneuvosto toivoo, että kaikki maat tekevät yhteistyötä terrori-iskujen tekijöiden, suunnittelijoiden ja rahoittajien saamiseksi oikeuden eteen.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 21.11.2003)

Al-Qaidan tavoitteena on horjuttaa Turkin yhteistyötä länsimaiden kanssa, sanoo terrorismin tutkija Heidi Huuhtanen.

(Huomenta Suomi 21.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.