Mainos

Britannia uhkaa uusi heroiiniaalto

Britanniaa uhkaa uusi heroiiniaalto, sanoo Britannian hallitus tuoreessa selvityksessään. Tämä koskee varsinkin paikkakuntia, joilla ei ole aiemmin ollut heroiiniongelmia.

Edellinen heroiiniaalto koetteli Britanniaa runsas vuosikymmen sitten. Sisäministeriön teettämän selvityksen mukaan neljä viidesosaa Britannian poliisilaitoksista ja poliisin huumeryhmistä on ilmoittanut uusista heroinistikeskittymistä tai täysimittaisista heroiiniepidemioista.

Huolestuttavinta on selvityksen mukaan se, että uuden aallon takana näyttää olevan tarjonnan lisääntyminen. Kaakkois-Aasiasta virtaa Britanniaan suuria määriä entistä halvempaa heroiinia Balkanin ja EU:n kautta.

Tuoreessa selvityksessä ei arvioida heroiininkäyttäjien määrää, mutta todetaan, että tyypillinen käyttäjä on 16-18-vuotias valkoinen köyhä. Ongelmaa mutkistaa kuitenkin heroiinin käytön leviäminen varakkaampiin yhteiskuntaluokkiin ja huumeita huvikseen kokeilevien, esim. yökerhoissa kävijöiden, joukkoon.

Britannian korkein huumeviranomainen Keith Hellawell on huolissaan tiedoista, joiden mukaan heroiinia kokeilevat yhä halukkaammin henkilöt, jotka eivät ole normaalisti kiinnostuneita huumeista. Yksi heroiinin kourissa olevista kaupungeista on Lounais-Englannin Bristol, jonka 385000 asukkaasta arvioilta 1000-2000 alle 19-vuotiasta käyttää heroiinia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.