Mainos

Britannia tutkii joukkojensa väärinkäyttöepäilyt Irakissa

Britannian puolustusministeriö ryhtyy tutkimaan videota brittisotilaista, jotka näyttävät pahoinpitelevän teini-ikäisiä irakilaisia.

Britannian hallitus on jälleen joutunut ahtaalle Irakissa olevien brittijoukkojen toimien vuoksi. Puolustusministeriö on määrännyt tutkittavaksi videonauhan brittisotilaista, jotka näyttävät pahoinpitelevän raa'asti teini-ikäisiä irakilaisia. Videonauhalla näytetään sotilaiden hyökkäävän nuorisoryhmän kimppuun.

Etelä-Afrikassa vieraileva pääministeri Tony Blair kiirehti vakuuttamaan, että tapaus tutkitaan viipymättä.

- Me suhtaudumme vakavasti kaikkiin syytöksiin, ja tämä tapaus tutkitaan huolella, hän sanoi lisäten, että Irakissa olevien brittijoukkojen selkeä enemmistö käyttäytyy hyvin ja tekee hyvää työtä Irakissa.

Yksityiskohtia videosta on julkaistu News of the World -lehdessä, joka on Britannian eniten myyty sunnuntailehti. Videolla sotilaat raahaavat neljä nuorta mielenosoittajaa kadulta armeijan leiriin, jossa heitä hakataan, potkitaan ja pamputetaan.

Videon uskotaan olevan kuvattu jo kaksi vuotta sitten katumellakoiden aikaan eteläisessä Irakissa. Lehden mukaan otokset on kuvannut sotilas, jonka kuullaan myös kannustavan tovereitaan nauhalla.

Britannian puolustusministeriö antoi lausuntonsa myöhään leilen illalla, kun News of the World oli juuri tulossa painosta. Ministeriön edustaja painotti, että asiaan suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti.

- Olemme tietoisia noista erittäin vakavista syytöksistä ja voimme vahvistaa, että ne tulevat erittäin kiireellisesti poliisitutkintaan, edustaja sanoi.

- Tuomitsemme kaikki pahoinpitelyt ja raakuudet sekä suhtaudumme kaikkiin väärinkäytössyytöksiin äärimmäisen vakavasti.

Brittisotilaita on aiemminkin syytetty väärinkäytöksistä Irakissa. Kolme brittisotilasta sai viime vuonna vankilarangaistukset vankien pahoinpitelystä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 12.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.