Mainos

Britannia tukee Palestiinan valtion perustamista

Britannian pääministeri Tony Blair on asettunut tukemaan Palestiinan valtion perustamista. Valtion perustaminen on Blairin mukaan mahdollista, jos Israelin turvallisuus pystytään samalla takaamaan.

Arafat ja Blair tapasivat

Britannian pääministeri Tony Blair on ilmoittanut tukevansa "toteutettavissa olevan" palestiinalaisvaltion perustamista keskusteltuaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa. Arafatin tänään Lontoossa tavannut Blair vaatii rauhaa, jossa juutalaiset ja palestiinalaiset voivat elää naapureina.

Blairin mukaan palestiinalaisvaltion perustaminen on Lähi-idän rauhanneuvottelujen tärkein tavoite. Pääministerin mielestä palestiinalaisvaltio pitäisi toteuttaa osana sopimusta, johon on päädyttävä neuvotellen ja yhteistyössä ja jossa Israel saa takeet rauhasta ja turvallisuudesta.
Pääministerin mukaan rauhanneuvotteluissa olisi päästävä eteenpäin myös siksi, ettei Yhdysvaltain terrori-iskuista epäillystä Osama bin Ladenista muodostuisi sankaria palestiinalaiskysymyksessä.

Britannian ulkoministeri Jack Straw on jo aiemmin sanonut, että Palestiinan valtio on välttämätön, jotta Lähi-itään saadaan pitkäaikainen rauha.

Jasser Arafat kehotti Israelia jatkamaan katkenneita rauhanneuvotteluja mahdollisimman nopeasti. Samalla hän toisti vaatimuksensa Israelin rinnalle perustettavasta itsenäisestä palestiinalaisvaltiosta, jonka pääkaupunki olisi Jerusalem.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.