Mainos

Britannia tiukentaa turvapaikan hakua

Britannia tiukentaa turvapakan hakemista koskevia lakejaan. Viranomaiset ilmoittavat, että tulijoilta vaaditaan vastaisuudessa viisumi, vaikka he saapuisivat Britanniaan toisesta turvalliseksi luokitellusta valtiosta. Niin sanottujen turvallisten valtioiden luetteloon lisätään lisäksi seitsemän maata: Albania, Bulgaria, Jamaika, Makedonia, Moldova, Romania ja Serbia-Montenegro. Sisäministeriön mukaan näiden maiden kansalaisten on käytännössä mahdoton päästä pakolaiseksi Britanniaan.

Maan turvapaikkajärjestelmää on pidetty jonkin verran joustavampana kuin muualla EU:ssa, mistä syystä monet turvapaikanhakijat pyrkivät nimenomaan Britanniaan, vaikka he olisivat jo päässeet esimerkiksi Ranskaan.

Sisäministeriön mukaan viisumia aletaan vaatia pakolaisiksi pyrkiviltä ensi tiistaista alkaen. Euroopan neuvoston sopimus vuodelta 1959 on sallinut toistaiseksi viisumittoman matkustamisen EU:n sisällä.

Hallitus on joutunut tiukan painostuksen kohteeksi pakolaispolitiikassaan sen jälkeen kun kävi ilmi, että monet viime päivinä pidätetyistä terroristiepäillyistä ovat hakeneet turvapaikkaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.