Mainos

Britannia tiukentaa linjaansa terrorismiin yllyttämiseen

Sisäministeri Charles Clarken mukaan vihaa lietsovat tai terrorismia ihannoivat näkemykset voivat estää maahantulon tai johtaa karkotukseen.

Britannia on julkistanut uudet perusteet, joita sen viranomaiset käyttävät karkottaakseen terrorismin lietsomisesta epäiltyjä ulkomaalaisia. Kriteereitä sovelletaan myös Britanniaan pyrkiviin ulkomaalaisiin. Niin kutsuttu "sopimattoman käyttäytymisen" tunnusmerkit sisältävä luettelo otetaan käyttöön lähipäivinä.

- Britanniaan kohdistuva terrorismin uhka on todellinen ja merkittävä, sanoi sisäministeri Charles Clarke lausunnossaan.

Sopimatonta käyttäytymistä on luettelon mukaan esittää sellaisia näkemyksiä, jotka lietsovat, oikeuttavat tai ihannoivat terrorismia tai jotka pyrkivät innostamaan muita terroritekoihin. Epäsopivaa on myös lietsoa vihaa, joka voisi johtaa eri väestönosien väkivaltaan Britanniassa.

Kiellettyjä näkemyksiä seurataan kirjoituksista, julkisista puheista ja internetsivuilta. Niitä voi löytyä myös vastuullisessa asemassa olevan henkilön kuten opettajan tai jonkin yhteisön johtajan puheista.

Muslimiryhmät ja ihmisoikeusasiantuntijat arvostelevat luetteloa liiallisesta epämääräisyydestä. Sananvapauden vaarantumisesta huolestuneille sisäministeri Clarke vakuuttaa, ettei uusien valtuuksien tarkoituksena ole tukahduttaa keskustelua uskonnoista tai muista kysymyksistä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.