Mainos

Britannia tehostaa verituotteiden käsittelyä

Britannia aikoo tehostaa lääketieteelliseen käyttöön tarkoitetun veren käsittelyä yrittäessään estää Creutzfeld-Jakobin taudin (CJD) tarttumisen potilaisiin. Asiasta kertoi Britannian terveysministeriö.

Creutzfeld-Jakobin tauti on sukua pääasiassa naudoissa esiintyvälle ns. hullun lehmän taudille eli BSE:lle. Molemmille kuolettaville taudeille yhteistä on se, että ne tuhoavat sairastuneen aivot.
Uudessa toimenpiteessä verestä poistetaan valkosolut. Toimenpide on seurausta Britannian hallituksen teettämästä selvityksestä, jonka mukaan CJD:n leviäminen ihmisestä toiseen on teoriassa todennäköisintä veren valkosolujen välityksellä.

Selvitystyö aloitettiin marraskuussa sen jälkeen, kun brittiläinen veriplasman valmistaja oli ilmoittanut, että osaan sen tuotteista on ehkä käytetty CJD:tä sairastaneen luovuttajan verta. Hallituksen nimeämä tiedemiesryhmä myönsi perjantaina olevansa epävarma siitä, onko uusi käsittely riittävän tehokas.
Terveysviranomaiset kutsuivat toimenpidettä ainoastaan varokeinoksi ja painottivat, että veri on Britanniassa hyvin turvallista ja että uusi toimenpide tekee siitä vieläkin turvallisempaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.