Mainos

Britannia: Sotilasisku Serbiaan mahdollisesti lähipäivinä

Britannian puolustusministeri George Robertson varoitti tänään, että Serbia voi provosoida länsivallat sotilaalliseen iskuun jo lähipäivinä, ellei se lopeta hyökkäyksiään Kosovossa.

-Kyse on nyt pikemminkin päivistä kuin viikoista, Robertson sanoi mahdollisen sotilaallisen iskun aikataulusta. Robertson antoi lausuntonsa radioyhtiö BBC:lle Brysselissä, missä hän osallistuu Naton puolustusministerikokoukseen. Kosovo on kaksipäiväisen kokouksen pääaiheita.

-Naton puolustusministerit ovat saamassa valmiiksi vaihtoehdot sotilaallisista toimista, jos Belgrad jatkaa väkivaltaisuuksia siviiliväestöä kohtaan eikä osoita pienintäkään kiinnostusta ratkaista tilanne poliittisen prosessin kautta rauhanomaisesti, Robertson sanoi. Hänen mukaansa kärsivällisyys on loppumassa. Belgradille on viestitettävä, että Nato on vakavissaan.

Naton edustajat ovat puolustusministerikokouksen alla sanoneet, että 16 maan sotilasliitto on tiukkojen ratkaisujen edessä päättäessään suhtautumisestaan Kosovoon. Ministerien ei uskota päättävän joukkojen lähettämisestä Kosovoon, vaan todennäköisin vaihtoehto on voimannäyttö maakunnan rajojen tuntumassa.

Serbit jatkavat kovaa linjaansa albaaneja vastaan

Serbian johto jatkanee kansainvälisestä painostuksesta huolimatta kovaa linjaansa Kosovon albaaniväestöä kohtaan. Serbian hallitseva sosialistinen puolue ilmoitti eilen illalla uusista toimista Kosovon "albaaniterrorismia" vastaan. Puoluejohto hyväksyi myös serbiarmeijan kaikki tähänastiset toimet Kosovossa. Samalla Serbian hallituspuolue kuitenkin sanoi kannattavansa avointa vuoropuhelua Kosovon kaikkien vähemmistöjen kanssa.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.