Mainos

Britannia saattaa järjestää EU-kansanäänestyksen

Jos Britanniassa järjestetään kansanäänestys EU:n perustuslaista, tarkoittaa se suunnanmuutosta pääministeri Tony Blairin linjaan.

Britannian pääministeri Tony Blair

Britannia saattaa järjestää kansanäänestyksen EU:n perustuslaista. Asiasta vihjasi pääministeri Tony Blair viikonloppuna. Ulkoministeri Jack Straw antaa puolestaan lausunnon perustuslaista Britannian parlamentille, uutistoimisto Reuters kertoo.

Jos kansanäänestys todella pidetään, kyseessä on suunnanmuutos Blairille: hän on tähän mennessä vastustanut kansanäänestyksen järjestämisestä sillä perusteella, että EU:n uusi perustuslaki ei hänen mielestään muuta Britannian suhdetta unioniin.

EU-maiden on tarkoitus päästä sopuun perustuslaista kesäkuun puolivälissä pidettävässä huippukokouksessaan. Blairin ei uskota olevan halukas pitämään mahdollista kansanäänestystä ennen parlamenttivaaleja toukokuussa 2005.

Pääministerin vastahakoisuutta kansanäänestykselle ovat kasvattaneet myös mielipidemittaukset, joissa britit vastustavat selvin luvuin uutta perustuslakia.

Useat EU-maat, kuten Hollanti, Tanska, Irlanti, Portugal ja Luxemburg, aikovat pitää kansanäänestyksen EU:n perustuslaista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.