Mainos

Britannia, Ranska ja Saksa Kosovo-joukkojen ytimeksi

Saksa, Britannia ja Ranska muodostavat Kosovon rauhantarkkailijoita suojelevan sotilasjoukon selkärangan, kertoivat diplomaatit tänään Wienissä. Yhdysvallat osallistuu 1 500 hengen vahvuisiin joukkoihin, mutta amerikkalaiset eivät ole mukana joukkojen taisteluyksiköissä, diplomaattilähteet kertoivat sen jälkeen kun Britannian, Ranskan ja Saksan puolustusministerit tapasivat Wienissä neuvotellakseen Kosovo-suunnitelman yksityiskohdista.

Sotilasliitto Naton suurlähettiläät hyväksyivät tänään alustavasti turvajoukkoja koskevan suunnitelman Brysselissä, kertoivat diplomaattilähteet. Ranska vastaisi etukäteistietojen mukaan 30-40 prosentista joukoista, jotka sijoittuisivat Makedoniaan. Joukkojen tehtävänä on suojella Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoita Kosovossa.

Diplomaattilähteiden mukaan joukkoihin kuuluisi noin 150 miehen vahvuinen helikopteriyksikkö, joka tarvittaessa pystyisi evakuoimaan tarkkailijat nopeasti. Britannian, Ranskan ja Saksan puolustusministerit olivat Wienissä osallistumassa EU:n puolustusministereiden epäviralliseen kokoukseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.