Mainos

Britannia rankaisee ylipainoisia: Tuet pois, jos kieltäydyt ammattiavusta

Ylipainoiset jotka eivät suostu laihduttamaan, saattavat menettää sosiaalietuja jopa 100 punnan (110 euron) arvosta viikossa tai jopa kokonaan, aikoo Britannian pääministeri David Cameron kertoa myöhemmin tänään.

Asiasta uutisoivat muiden muassa sanomalehdet The Independent ja Daily Telegraph nettisivuillaan.

– On puututtava siihen, kun ihmiset yksinkertaisesti kieltäytyvät ammattiavusta ja olettavat silti veronmaksajien jatkavan heidän rahoittamistaan, Cameron sanoo.

Ohjelman tarkoitus on saada ihmiset ammattiavun piiriin. Pääministeri haluaa myös kansalaiset takaisin työelämään sairauslomiltaan.

Ylipainon on laskettu maksavan Britannian kansalliselle terveydenhuollolle 5,5 miljardia euroa vuodessa ja koko taloudelle yli 30 miljardia euroa joko menetettyinä tuloina tai kustannuksina. 

Lisäksi arviolta 90 000 ihmistä hakee sairauspäivärahoja vaivoihin, jotka liittyvät alkoholiin tai huumeisiin. Pääministerin kanslian laskujen mukaan määrä on neljännes alkoholisteista ja jopa 80 prosenttia heroiinin tai crackin käyttäjistä. Pääministerin ohjelman uskotaan koskevan myös alkoholin ja huumeiden käyttäjiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.