Britannia pyrkii rokottamaan kaikki aikuiset syyskuuhun mennessä – "Jos se käy tätä nopeammin, niin aina parempi"

4:06
Britannia siirtää toisen koronarokotepistoksen antamista, jotta rokotetta riittää useammalle.

Britanniassa kaikki aikuiset pyritään rokottamaan koronavirusta vastaan niin, että rokotteen ensimmäinen piikki on annettu syyskuuhun mennessä.

Rokotusaikataulusta kertoi Britannian ulkoministeri Dominic Raab brittilehti Guardianin mukaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hallitus kertoo selkeästi rokotusaikataulusta.

–  Tavoitteenamme on saada ensimmäiset 15 miljoonaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevaa rokotettua helmikuun puoliväliin mennessä. Alkukevään aikana on tarkoitus rokottaa 17 miljoonaa lisää, minkä jälkeen meillä olisi rokotettuna ensimmäisellä pistoksella 99 prosenttia niistä, joiden riski kuolla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on suurin, ulkoministeri sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

–  Koko aikuisväestölle ensimmäinen piikki olisi annettuna syyskuuhun mennessä. Jos se käy tätä nopeammin, niin aina parempi, ulkoministeri jatkoi.

Raabin mukaan tiukkoja koronarajoituksia voitaisiin alkaa Englannissa purkamaan maaliskuussa, jos rokotukset sujuvat suunnitellusti.

– Niitä ei kuitenkaan tulla purkamaan kertarysäyksellä, vaan vaiheittain, Raab evästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja