Mainos

Britannia pitää kiinni EU-maksujensa huojennuksista

Britannia ei suostu luopumaan EU-jäsenyysmaksujensa jättialennuksista.

-

Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown on ilmoittanut, ettei Britannia suostu neuvottelemaan EU-maksujensa alennuksista luopumisesta. EU:n tämänhetkinen puheenjohtajamaa Luxemburg on ehdottanut, että alennukset jäädytettäisiin nykyiselle tasolle vuoteen 2007 saakka, minkä jälkeen niitä alettaisiin asteittain poistaa.

-Me emme aio antaa periksi alennuksissa. Asia ei yksinkertaisesti ole neuvoteltavissa. Olemme todenneet selvästi, että alennus on oikeutettu ja mikäli se on kansallisen etumme takia välttämätöntä, aiomme käyttää veto-oikeuttamme, kuittasi Brown yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

Pääministeri Tony Blair oli samoilla linjoilla todeten, että maksuhelpotuksen poistamisesta voidaan keskustella vain, mikäli koko EU:n rahoitus pannaan samalla remonttiin.

-Jos on olemassa jokin uusi näkemys siitä, miten Euroopan tulisi käyttää rahansa, niin sen jälkeen kaikista asioista voidaan neuvotella, Blair sanoi.

Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker yrittää löytää ratkaisua EU:n budjettikriisin, ennen kuin maan puheenjohtajakausi loppuu. Tänään myös Ranskan presidentti Jacques Chirac vetosi Blairiin tavattuaan Junckerin. Chiracin mukaan budjetin tulevaisuus riippuu Britannian halukkuudesta kompromisseihin. Toisaalta Chirac sanoi, ettei Ranska voi hyväksyä omien maataloustukiensa leikkaamista kompromissin varmistamiseksi.

Britannia saa vuosittain poikkeusjärjestelynä 4,6 miljardin euron alennuksen EU-maksuistaan. Maa sai neuvotelluksi alennuksensa pääministeri Margaret Thatcherin kaudella vuonna 1984.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.