Mainos

Britannia peruu äänestyksen, jos Ranska hylkää EU:n perustuslain?

Guardian-lehden mukaan Britannia ei välttämättä järjestä lainkaan kansanäänestystä EU:n perustuslaista. Lopulliseen päätökseen vaikuttaa lehden mukaan Ranskan kansanäänestyksen tulos.

Britannia ei todennäköisesti järjestä kansanäänestystä EU:n uudesta perustuslaista, jos ranskalaiset hylkäävät sen omassa äänestyksessään toukokuun lopulla, kirjoittaa Guardian-lehti hallituslähteisiin tukeutuen.

Kansanäänestys EU:n uudesta perustuslaista on suunniteltu pidettäväksi Britanniassa ensi vuonna. Viime viikolla Britannian pääministeri Tony Blair vakuutti, että äänestys pidetään huolimatta Ranskan tuloksesta. Guardian-lehti kirjoitti kuitenkin hallituslähteiden jättäneen sijaa mahdollisuudelle, ettei kansanäänestystä järjestettäisikään, jos Ranska hylkää EU:n perustuslain.

Britannian konservatiivit puolestaan ilmoittivat järjestävänsä kansanäänestyksen puoli vuotta vaalien jälkeen, jos he voittavat vaalit, vaikka EU:n perustuslaki hylättäisiin Ranskassa. Ranskan kansanäänestys pidetään 29. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.