Mainos

Britannia patistaa sopua Pohjois-lrlannin puolueiden yhteishallinnosta

Neuvottelujen alla Demokraattinen unionistipuolue DUP uudisti vaatimuksensa siitä, ettei Sinn Fein -puolueella ole asiaa yhteishallitukseen ennen kuin se on irtisanoutunut terrorismista ja rikollisuudesta.

Britannia yrittää patistaa Pohjois-Irlannin puolueita hyväksymään maan itsehallintomallin, jonka on ollut jäissä vuodesta 2002. Itsehallintoparlamentti suljetaan 24. marraskuuta, jos sopua ei synny sitä ennen, Britannian Pohjois-Irlannin asiain ministeri Peter Hain sanoi Sky-televisiokanavan haastattelussa uuden neuvottelukierroksen edellä.

Pääministeri Tony Blair ja hänen irlantilaiskollegansa Bertie Ahern tapaavat Pohjois-Irlannin puolueiden edustajia tänään St. Andrews'ssa Skotlannissa.

Neuvottelujen alla Demokraattinen unionistipuolue DUP uudisti vaatimuksensa siitä, ettei Sinn Fein -puolueella ole asiaa yhteishallitukseen ennen kuin se on irtisanoutunut terrorismista ja rikollisuudesta. Sinn Feinin perimmäisenä päämääränä on Pohjois-Irlannin liittäminen Irlantiin kun taas DUP vaatii maakunnan pysymistä osana Britanniaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.