Mainos

Britannia paljasti terrorismin vastaisia lakeja

Uusien lakien on tarkoitus kieltää "terrorismia valmistelevat toimet". Myös epäsuora yllyttäminen terrorismiin tulisi rangaistavaksi.

Britannia aikoo saattaa nopeasti voimaan uudet terrorismin vastaiset lait, sisäministeri Charles Clarke sanoi. Hän kertoi Britannian suunnittelevan toimia, joiden tavoitteena on muun muassa estää ääriainesten pääsy maahan.

Britannian hallitus ilmoitti myös, että se on saamassa Jordanian kanssa aikaan sopimuksen terrorismista epäiltyjen karkottamisesta.

Clarke esitteli maansa parlamentille suunnitelmia kiristää terrorismin vastaisia toimia. Hän toisti saaneensa oppositiopuolueiden suostumuksen uusien lakien nopealle käsittelylle. Lakipaketti on tarkoitus käsitellä lokakuussa heti parlamentin kesätauon jälkeen.

Uusien lakien on tarkoitus kieltää "terrorismia valmistelevat toimet". Poliisi voisi pidättää ja syyttää suurta terrori-iskua alustavasti valmistelevia henkilöitä.

Myös epäsuora yllyttäminen terrorismiin tulisi rangaistavaksi, millä halutaan puuttua itsemurhaiskuja ylistävien ääriainesten toimiin.

-Ehdotus on kohdistettu niihin, jotka yllyttävät (terrorismiin) epäsuorasti ihannoiden ja sallien terroritoimet, vaikka tietävät rohkaisevansa kuulijoitaan kääntymään terrorismiin, Clarke sanoi.

Clarke kertoi Britannian myös aikovan tehdä listan terrorismiin yllyttävästä käytöksestä, johon syyllistyvän ulkomaalaisen pääsy maahan voidaan automaattisesti estää.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.