Mainos

Britannia odottaa kalakiistan ratkaisua

Britannia odottaa, että sen ja EU:n välejä hiertänyt kalastuskiista saadaan ratkaistua huomenna Amsterdamin huippukokouksen yhteydessä. Maan pääministeri Tony Blair keskusteli asiasta erikseen EU:n komission puheenjohtajan Jacques Santerin kanssa. Blairin avustajien mukaan ratkaisussa on otettava huomioon mm. taloudelliset vaikutukset. Lisäksi sopimukseen halutaan varmistus 12 mailin raja-alueesta.

Britannia on huolissaan siitä, että erityisesti espanjalaiset alukset käyvät kalastamassa sen kiintiöillä. Tämä on mahdollista, kun alukset rekisteröityvät Britanniassa. Espanjalaiset ovat taas muistuttaneet, että kalastajat ostavat kiintiöt vapailta markkinoilta.

EU:n kalastuskiintiöt eri merialueilla jaetaan maiden kesken. Kiista on hiertänyt Britannian ja EU:n välejä jo pidemmän aikaa.

Blair kävi erilliset keskustelut myös Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja pääministeri Lionel Jospinin kanssa. Blair korosti heille tukeaan työllisyyskysymyksissä, mutta Saksan tavoin se ei halua ohjelmista syntyvän uusia kustannuksia EU:lle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.