Mainos

Britannia: Milosevicin väistyttävä virasta nopeasti

Britannian ulkoministerin Robin Cookin mukaan on varmaa, että Slobodan Milosevic on hävinnyt Jugoslaviassa sunnuntaina pidetyt presidentinvaalit. Hänen mukaansa yli puolet äänestyspaikkojen äänistä on jo laskettu, ja jo laskettujen äänten valossa oppositioehdokas Vojislav Kostunica on vaalien ehdoton voittaja.

Cook kehottaa Milosevicia väistymään nopeasti ja ilman väkivaltaa. Ulkoministeri huomauttaa, että länsimailla on Balkanin alueella huomattavasti sotavoimaa, minkä tulisi olla varoitus Milosevicille.

-Meidän tulee pitää huolta siitä, että Milosevic ymmärtää, miten voimakas sotavoima alueella on. Hänen ei pitäisi yrittää aloittaa enää yhtään sotilaallista selkkausta. Hän on ajanut Serbian köyhät ihmiset neljään erilliseen sotaan, joista he ovat hävinneet jokaisen. Nyt hänen olisi aika käsittää, että on aika väistyä mahdollisimman vähäisellä väkivallalla ja niin nopeasti kuin ikinä mahdollista, ulkoministeri Cook totesi.

Oppositio vaatii julki vaalituloksia

Jugoslaviassa oppositio vaatii keskusvaalilautakuntaa julkistamaan presidentin- ja parlamenttivaalien tulokset huomisiltaan mennessä.

Demokraattinen oppositio sanoo, että kun äänistä on laskettu 65 prosenttia, opposition presidenttiehdokas Kostunica olisi saanut äänistä 55 prosenttia. Presidentti Milosevicin äänisaaliiksi oppositio ilmoittaa 35 prosenttia.

Milosevicin tukijoukot väittivät eilen oman ehdokkaansa olevan johdossa.

Ranska poistaisi pakotteet

Hubert Vedrine, Ranskan ulkoministeri

EU:n puheenjohtajamaan Ranska on varma, että Milosevic on hävinnyt vaalit ja sen vuoksi maa ehdottaakin, että Jugoslavian vastaiset pakotteet purettaisiin.

Ranskan ulkoministeri Hubert Vedrine on kertonut ehdottaneensa muille EU:n jäsenmaille viime vuonna määrättyjen pakotteiden pikaista purkamista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.