Mainos

Britannia kutsui EU:n ministerit koolle

Britannian sisäministeri esittänee Lontoon terrori-iskujen takia koolle kutsutulle kokoukselle jyrkempiä toimia teletunnistetietojen tallentamiseksi. Ministerit saavat myös tilannearvion Lontoon tapahtumista.

EU:n puheenjohtajamaa Britannia kutsuu unionimaiden oikeus- ja sisäministerit koolle ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona. Kokouksessa käsitellään tilannetta Lontoon terrori-iskujen jälkeen.

Britannian sisäministeri Charles Clarke aikoo lehtitietojen mukaan esittää entistä pitemmälle meneviä toimia teletunnistetietojen tallentamiseksi EU-maissa. Asiaa on pohdittu EU-maiden kesken ennenkin, mutta EU-maat eivät ole olleet yksimielisiä siitä, miten pitkäksi aikaa ja miten laajasti tietoja pitäisi tallentaa.

Suomessa on laskettu, että hyvin laaja tallentaminen tulisi täällä maksamaan valtiolle jopa 250 miljoonaa euroa vuodessa. Taustalla on se, että suomalaisen lainsäädännön mukaan valtion pitää korvata operaattoreille aiheutuvat ylimääräiset kustannukset.

Ministerit saavat lisäksi tilannearvion Lontoon tapahtumista sekä käsittelevät EU:n terrorismin vastaisen toimintasuunnitelman toteuttamista Ison-Britannian puheenjohtajuuskaudella.

Sisäministeri Kari Rajamäki keskeyttää kesälomansa osallistuakseen kokoukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.