Mainos

Britannia kiisti Venäjän syytökset myrkytysjutusta

Venäjän ulkoministerin mielestä Britannia käyttää Aleksander Litvinenkon murhaa poliittiseen kampanjointiin.

Britannia torjuu Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin syytöksen siitä, että Britannia olisi politisoinut Venäjän johtoa arvostelleen Aleksander Litvinenkon murhan. Britannian ulkoministeriö ilmoitti, ettei Britannialla ole halua huonontaa maiden välisiä suhteita.

Lavrov sanoi Moskovassa uutistoimisto Interfaxin mukaan, että Britannia käyttää Litvinenkon murhaa poliittisessa kampanjassa, joka heikentää maiden suhteita.

- Vastustamme sellaista. Kysymystä pitäisi käsitellä asianomaisten virkamiesten välisenä, Lavrov jatkoi.

Britannia pitää pääepäiltynä entistä KGB:n agenttia Andrei Lugovoita Britannian kansalaisuuden saaneen Litvinenkon murhaan ja on pyytänyt Lugovoin luovuttamista. Litvinenko kuoli polonium-myrkytykseen viime marraskuun lopulla ja arveli jälkeensä jättämässään lausunnossa, että Lugovoi murhasi hänet.

Britannian ulkoministeriö sanoi odottavansa nyt rakentavaa vastausta luovutuspyyntöön, jotta asia voitaisiin käsitellä asiaankuuluvassa paikassa eli brittiläisessä tuomioistuimessa. Ministeriö myös tähdensi, että Litvinenkon murhaaminen poloniumilla saattoi sadat britit ja maassa vierailevat ihmiset vaaraan.

Lugovoi piti eilen lehdistötilaisuuden Moskovassa ja kiisti murhanneensa Litvinenkon. Lugovoi sanoi Britannian tiedustelupalvelun, Britanniasta turvapaikan saaneen liikemies Boris Berezovskin tai venäläisen mafian olevan Litvinenkon murhan takana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.