Mainos

Britannia keräämään lasten sormenjälkiä?

Brittilehti Times kirjoittaa tämänpäiväisessä lehdessään, että 11-16 -vuotiaiden lasten sormenjälkiä alettaisiin Britanniassa kerätä vuonna 2010. Tiedot sormenjäljistä talletettaisiin tietokantaan yhdessä turvapaikanhakijoiden tietojen kanssa.

Britannia suunnittelee 11-16-vuotiaiden sormenjälkien keräämistä ja niiden tallettamista salaiseen tietokantaan, britannialainen Times-lehti kertoo verkkosivuillaan. Lehti kertoo saaneensa tiedon sisäministeriön salaisesta raportista.

Lehden mukaan sormenjälkien keruu alkaisi vuonna 2010 ja sormenjäljet kerättäisiin passihakemusten yhteydessä. Tiedot talletettaisiin tietokantaan, missä säilytetään myös satojentuhansien turvapaikanhakijoiden vastaavia tietoja.

Britannia valmistelee tällä hetkellä biometristen passien käyttöönottoa. Suunnitelman mukaan kaikkien yli 16-vuotiaiden on annettava passia varten sormenjälkensä sekä kuvat silmän iiriksestä ja kasvoista ensi vuodesta alkaen.

Suunnitelman vastustajat ovat moittineet sitä ajavia poliitikkoja Britannian muuttamisesta valvontayhteiskunnaksi. Lisäksi uudistusta on arvosteltu järjettömän kalliiksi. Pääministeri Tony Blair on perustellut sitä terrorismin ja laittoman siirtolaisuuden torjunnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.