Mainos

Britannia ja Yhdysvallat laskivat terrorihälytystilaansa

Päätös hälytystilan laskemisesta tehtiin, koska Britannian poliisi näyttää saaneen kiinni kaikki äskettäin paljastuneen terrorisuunnitelman päätekijät.

Britannia ja Yhdysvallat ovat laskeneet terrorihälytystilaansa korkeimmalta tasolta yhtä pykälää alemmas. Viranomaiset kuitenkin tähdentävät, että iskun mahdollisuus on yhä olemassa.

- Haluan korostaa, että muutos hälytystilassa ei merkitse sitä, että uhka olisi väistynyt, sanoo Britannian sisäministeri John Reid.

Britanniassa hälytystila laski kriittisestä vakavaan ja Yhdysvalloissa punaisesta oranssiin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei terrori-iskun uhkaa enää pidetä välittömänä. Muutos päätettiin tehdä, kun Britannian poliisi oli näyttänyt saaneen kiinni kaikki äskettäin paljastuneen terrorisuunnitelman päätekijät.

Yhdysvallat ei kiellä käsimatkatavaroita

Lentomatkustajat saavat jatkossakin ottaa koneeseen käsimatkatavaroita Yhdysvalloissa. Lentoliikenteen turvallisuudesta vastaava virasto TSA ilmoitti, että käsimatkatavaroita ei kielletä, mutta turvatoimet pidetään yhä äärimmäisen tiukkoina Britanniassa paljastuneen terrorisuunnitelman vuoksi.

Nesteiden ja geelien vienti matkustamoon on kielletty. Mukaan saa ottaa vain äidinmaitoa, henkilökohtaisia reseptilääkkeitä sekä insuliinia. Matkustajien on lisäksi riisuttava kenkänsä turvatarkastuksessa.

Koneeseen saa edelleen viedä myös elektronisia laitteita kuten soittimia, jotka Britannia on toistaiseksi kieltänyt.

(MTV3- STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.