Mainos

Britannia ja Venäjä pyrkivät sopuun

Britannia ja Venäjä lämmittelevät välejään pitkän kylmän kauden jälkeen.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ja Britannian pääministeri David Cameron sopivat maiden välisten suhteiden tiivistämisestä tavatessaan G8-maiden kokouksessa Kanadassa.

Johtajat tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa.

- Totesimme, että kahdenväliset suhteemme edellyttävät maidemme johtajien henkilökohtaista huomiota sekä talousasioissa että muissa kysymyksissä, lausui Medvedev.

Venäjän ja Britannian suhteet ovat olleet viime vuosina hyvin viileät. Kylmä kausi alkoi sen jälkeen, kun entinen vakooja Aleksandr Litvinenko myrkytettiin Lontoossa vuonna 2006. Venäjä on kieltäytynyt luovuttamasta venäläismiestä Litvinenkon murhaoikeudenkäyntiin Englantiin.

Maat ovat syytelleet toisiaan myös vakoilusta, minkä lisäksi Britannia on ärsyttänyt Venäjää myöntämällä turvapaikkoja Kremlin vihollisille.

Tänään rikkaiden teollisuusmaiden G8-kokous laajenee G20-maiden tapaamiseksi. Eilen kokouksensa aloittaneet G8-maat ovat luvanneet neljä miljardia euroa lapsi- ja äitiyskuolleisuuden vähentämiseen.

Kokoukset ovat keränneet Torontoon noin 2000 mielenosoittajaa. Heitä vastassa on ollut tuhansia poliiseja, jotka huolehtivat kokousvieraiden turvallisuudesta.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.