Mainos

Britannia ja USA pohtivat uutta Irak-päätöslauselmaa?

Britannian Irak-lähettiläs sanoo Britannian ja Yhdysvaltojen selvittävän, tarvitaanko Irakin jälleenrakentamiseen uutta YK:n päätöslauselmaa. John Sawers sanoo Financial Times -lehden haastattelussa, että alustavat neuvottelut uudesta päätöslauselmasta voisivat alkaa muutaman viikon kuluessa.

Kolmen kuukauden komennukselta Irakista palannut Sawers huomauttaa kuitenkin, että Britannia ja Yhdysvallat haluavat tietää etukäteen, millaista roolia Ranska ja Venäjä tahtovat YK:lle Irakiin.

-Olemme kaikki tietoisia turvallisuusneuvoston sisäisistä jännitteistä. Ennen kuin alamme ajaa päätöslauselmaa, haluamme varmistua siitä, että pyrimme ratkaisuun, joka tukee koalition tämänhetkisiä pyrkimyksiä, Sawers sanoi.

Vaikka Irakissa toimivan kansainvälisen rintaman laajentamiseen on paineita, Yhdysvallat on tähän saakka vakuuttanut, että olemassa olevat päätöslauselmat tarjoavat muille maille tarpeeksi valtuuksia osallistua Irakin jälleenrakentamiseen.

Apuvoimien saaminen on kuitenkin ollut nihkeää. Venäjä, Ranska ja Saksa ovat antaneet ymmärtää, että ne voisivat lähettää Irakiin rauhanturvaajia tai auttaa muutoin jälleenrakennuksessa, jos YK:lla olisi toiminnassa suurempi rooli.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.