Mainos

Britannia harkitsisi Afganistan-turvajoukon johtamista

Britannian on valmis osallistumaan Afganistaniin lähetettävään kansainväliseen rauhanturvajoukkoon. Jos YK sitä pyytää, Britannian harkitsee myös "hyvin vakavasti" koko operaation johtamista, sanoi puolustusministeri Geoff Hoon BBC:n haastattelussa tänään.

Hoon kuitenkin kieltäytyi vahvistamasta lehtitietoja, joiden mukaan Britannia olisi lähettämässä 10 000 sotilastaan kaikkiaan 50 000 sotilaan vahvuiseen kansainväliseen rauhanturvajoukkoon. Hoon korosti, että ennen operaation aloittamista on selvitettävä tarkasti, mitä YK operaatiolta haluaa.

On myös varmistettava, että kaikista asioista on sovittu sekä YK:n, Yhdysvaltojen että Afganistanin väliaikaishallinnon kanssa. -Olemme voittaneet sodan. On tärkeää, että voitamme rauhan. Meidän täytyy tehdä osamme kansainvälisen yhteisön jäsenenä Afganistanin jälleenrakentamisessa, Hoon perusteli.

Silta Uzbekistanista Afganistaniin avautui

Humanitaarista apua kuljettava tavarajuna on tänään ylittänyt rajan Uzbekistanista Afganistaniin.

Apukuljetus merkitsi samalla yli neljä vuotta suljettuna olleen niin kutsutun Ystävyyden sillan avaamista. Tavarajunan noin 15 vaunun lastina oli muun muassa viljaa ja jauhoa. Sillan avaamisen odotetaan lisäävän huomattavasti Afganistaniin toimitettavan avun määrää.

Amudarjajoen ylittävän sillan avaamisesta ilmoitettiin eilen Uzbekistanin presidentin Islam Karimovin ja Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin neuvottelujen päätteeksi. Uzbekistan on aiemmin torjunut YK:n ja avustusjärjestöjen vetoomukset sillan avaamiseksi turvallisuussyihin vedoten. Uzbekistanin johto pelkäsi islamilaisten ääriainesten soluttautuvat siltaa pitkin maahan järjestämään vallankumousta.

Neuvostoliitto rakensi Ystävyyden sillan Afganistanin sotatoimiaan varten. Viimeiset Afganistanissa olleet neuvostojoukot vetäytyivät maasta siltaa pitkin 1989.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.