Mainos

Britannia harkitsee teurastusten laajentamista

Britannia ilmoitti tänään tehostavansa karjan teurastamista, jotta maata riivaava suu- ja sorkkatautiepidemia saataisiin kuriin.

Tony Blair

Britannian maatalousministeri Nick Brownin mukaan karjan teurastustoimet voivat koskea kymmeniä tuhansia eläimiä, joiden on tähän saakka luultu olevan turvassa suu- ja sorkkataudilta.

-On täysin oikein, että tutkimme miten voisimme tehostaa toimiamme pahiten saastuneilla alueilla, perusteli puolestaan pääministeri Tony Blair parlamentille tänään. Blairin mukaan voisi olla "järkevä varotoimenpide" teurastaa eläimet, jotka ovat olleet suorassa kosketuksessa tautiin, vaikka niissä ei näkyisikään taudin oireita.

Britanniassa on teurastettu jo yli 130 000 nautaa, lammasta ja sikaa taudin vuoksi. Britannian matkailusta vastaava ministeri Chris Smith vetosi tänään matkailualan johtajiin sanoen "hysteerisen suhtautumisen" tautiin karkottavan matkailijat Britanniasta.

-Britannian maaseutua ei ole suljettu. Jäljellä on edelleen runsaasti viehättäviä paikkoja, joita matkailijat voivat löytää Britannian kaupunkien ulkopuolelta, Smith vakuutti parlamentille.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.