Mainos

Britannia ei hyväksy Assangen turvapaikkaa – Ruotsikin hermostui

Britannia ei aio piitata poliittisesta turvapaikasta, jonka Ecuador on myöntänyt vuotosivusto Wikileaksin perustajalle Julian Assangelle.

Britannian mukaan turvapaikka ei vaikuta suunnitelmiin luovuttaa Assange Ruotsiin.

Assange on Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä. Britannia on uhannut tunkeutua lähetystöön ja hakea hänet sieltä, jos muu ei auta. Britannian ulkoministeriön mukaan sillä on lainmukainen velvollisuus luovuttaa Assange Ruotsiin.

– Tämä velvollisuus myös täytetään, ulkoministeriön tiedottaja sanoi.

Ruotsi ei hyväksy Ecuadorin päätöstä

Ruotsi haluaa kuulla Assangea seksuaalirikossyytöksistä.

– Ei ole hyväksyttävää, että Ecuador yrittää pysäyttää Ruotsin oikeusprosessin ja eurooppalaisen oikeusyhteistyö, sanoi Ruotsin ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Anders Jörle Ruotsin radiolle SR:lle.

Assange pelkää Ruotsin luovuttavan hänet edelleen Yhdysvaltoihin. Wikileaks on julkistanut tuhansia Yhdysvaltain hallinnon salaisia asiakirjoja. Ruotsi pitää Assangen epäilyjä aiheettomina.

– Oikeusjärjestelmämme on vakaa ja takaa kaikkien oikeuksien toteutumisen. Torjumme kaikki päinvastaiset väitteet, kirjoitti Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt Twitterissä.

Ecuador uskoo, että jos Assange joutuu Yhdysvaltoihin, hän ei saa reilua oikeudenkäyntiä. Lisäksi Assangea voi uhata kuolemantuomio, ulkoministeri Ricardo Patino sanoi.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.