Mainos

Britannia arvosteli Belgiaa huligaanien käsittelystä

Britannian sisäministeri Jack Straw on kritisoinut Belgian toimia jalkapallon EM-kisoissa riehuneiden englantilaisfanien käsittelyssä.

Straw n mukaan suurin osa karkotetuista kannattajista palautettiin Britanniaan ilman pienintäkään syytettä.
-Olisi auttanut huomattavasti, jos Belgia olisi tehnyt sen, mitä se lupasi tehdä eli nostaa syytteet huligaaneiksi katsomiaan henkilöitä vastaan, Straw sanoi.

Belgian poliisi pidätti runsas viikko sitten yli 900 Englannin kannattajaa ennen Charleroissa pelattua EM-kisojen alkulohkon Englanti-Saksa-ottelua. -He päästivät suuren osan Charleroissa pidätetyistä ihmisistä vapaaksi samana päivänä tai päivää myöhemmin, ja kaikki muut on lähetetty takaisin Britanniaan. Vain aniharva vangittiin, Straw valitti.

Britannian oikeusjärjestelmä toimii huligaaniasiassa alkuperäismaan syytekäsittelyyn nojautuen. Kun brittihuligaaneja ei tuomittu Belgiassa, he voivat rellestää jälleen Englannin maaperällä kuinka haluavat. Euroopan jalkapalloliiton UEFA uhkasi sulkea Englannin kisoista, jos ongelmat olisivat jatkuneet. Englanti ei kuitenkaan pärjännyt otteluissa, joten ongelma hoitui pois itsestään.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.