Mainos

Britannia aloittaa huumetestit liikenteessä

Britannia on ilmoittanut aloittavansa huumetestit teillä. Testien alkamisesta päätettiin sen jälkeen kun tuore tutkimus osoitti, että 18 prosenttia onnettomuuksissa kuolleista oli ollut huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

Uusi testimenetelmä mahdollistaa huumeidenkäytön havaitsemisen jo paikan päällä. Aikaisemmin poliisin oli pidätettävä huumeidenkäytöstä epäilty ja vietävä hänet poliisiasemalle veri- tai virtsanäytettä varten. Huumetestien kokeilu aloitetaan maaliskuussa. Testit ovat aluksi vapaaehtoisia, sillä poliisilla ei ole toistaiseksi keinoja pakottaa ajajia yhteistyöhön.

Brittiläisten viranomaisten mukaan huumeiden vaikutuksen alaisena ajavien määrä on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti. Erään Skotlannissa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 85 prosenttia nuorista kuljettajista piti tavanomaisena sitä, että autoa ajetaan huumeissakin.

Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan kannabis, heroiini ja eräät masennusta ehkäisevät lääkkeet voivat hidastaa reaktioaikoja sekä aiheuttaa unisuutta ja hetkellisiä tajuttomuuskohtauksia. Amfetamiinit ja muotihuume ekstaasi sen sijaan nopeuttavat reaktioaikoja, mutta vaikuttavat haitallisesti tarkkuuteen, harkintakykyyn ja keskittymiseen. Kokaiini ja LSD voivat lisäksi aiheuttaa hallusinaatioita.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.