Briatore puolustaa Renault'n moottoririskiä

Renault'n F1-tallin päällikkö Flavio Briatore puolusti uuden moottoriversion kanssa otettua riskiä, joka maksoi Fernando Alonsolle 10 MM-pistettä edellisen osakilpailun Italian GP:n moottoririkon myötä.

- Ponnistelemme moottorikehityksemme kanssa erittäin kovasti, ehkä liiankin kovasti ottaen huomioon asemamme, Briatore sanoi Kiinassa.

Renault on Viry-Châtillonin tehtaallaan selvittänyt juurta jaksaen, minkä takia moottoriongelma ilmeni sekä Italian GP:ssä että kisan jälkeisissä Jerezin testeissä.

- Moottorin suhteen ei tapahdu mitään taikatemppuja. Tiedämme varmuudella, mistä ongelmassa on kyse, ja olemme ottaneen ensimmäisen askeleen sen suhteen. Meillä on täällä Kiinassa käytössämme eri mallia oleva moottori, ja olemme luottavaisia sen suhteen, Briatore vahvisti.

Renault'n nykymoottori on tehoiltaan vähintään samalla tasolla Monzassa käytetyn version kanssa tai jopa hieman sen yläpuolella. Ranskalaistallissa ei pelätä uusia luotettavuusongelmia.

- Taistelemme mestaruudesta, joten puristamme äärirajoille asti. Näin meidän täytyy menetellä, ja koska olemme äärirajoilla, saattaa tällaista tapahtua, mutta olemme palanneet takaisin normaaliin moottoriin. On erittäin, erittäin vähäinen mahdollisuus, että ongelmia ilmenisi, Briatore vakuutti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat