Mainos

Breivikin oikeudenkäynti pidetään suljetuin ovin

Norjan oikeus on päättänyt käsitellä terrori-iskut tunnustaneen Anders Behring Breivikin kuulemisen suljetuin ovin. Kuulemiseen ei siis pääse median eikä yleisön edustajia.

Oslon käräjäoikeus kuulee iltapäivällä perjantaisista iskuista epäiltyä Breivikia ja päättää mahdollisesta vangitsemisesta. Oikeustalolle on määrätty suuri poliisijoukko huolehtimaan Breivikin turvallisuudesta.

Norjan television mukaan viranomaiset pelkäsivät, että ampuja yrittäisi oikeudenkäynnissä lähettää salattuja viestejä mahdollisille apureilleen. Breivik itse olisi halunnut istunnon avoimeksi, jotta hän olisi voinut tuoda julki motiivejaan.

Jo aiemmin Norjan poliisi ilmoitti toivovansa suljettua oikeudenkäyntiä. Poliisi piti mahdollisena, että yleisölle avoin tilaisuus voi johtaa kaaokseen ja epäillyn lynkkaamiseen.

Breivik on tunnustanut tehneensä sekä Oslon pommi-iskun että Utöyan joukkosurman, mutta ei myönnä olevansa rikosoikeudellisessa vastuussa teoista. Iskuissa kuoli tämänhetkisten tietojen mukaan 93 ihmistä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.