Mainos

Breivik uhkaa aloittaa syömälakon – syynä videopelit ja viikkoraha

Norjassa joukkomurhaaja Anders Behring Breivik on uhannut aloittaa syömälakon videopelien takia, kertoo uutistoimisto AFP.

AFP:n saamassa kirjeessä Breivik ilmoittaa vaatineensa Norjan viranomaisilta parannuksia vankilaoloihinsa viime marraskuussa. Joukkomurhaajan toiveita ei ole kuitenkaan toistaiseksi toteutettu, joten Breivikin mukaan syömälakko olisi "yksi hänen käytössään olevista vähistä keinoista".

- Syömälakko ei pääty ennen kuin oikeusministeri (Anders) Anundsen ja vankilaviranomaisten johto lopettavat kohtelemasta minua huonommin kuin eläintä, Breivik kirjoittaa. Hän lupaa piakkoin kertoa, milloin hänen protestinsa alkaa.

Breivik on laatinut kaikkiaan 12 kohtaa sisältävän listan parannusvaatimuksista. Näihin kuuluvat muun muassa paremmat olosuhteet hänen päivittäiselle kävelylleen ja vapaammat oikeudet viestiä ulkomaailman kanssa.

Joukkomurhaaja on vaatinut myös, että hänen Playstation 2 -pelikonsolinsa vaihdetaan PlayStation 3:een ja että hänelle on oikeus "aikuismaisempiin peleihin". Lisäksi Breivik haluaa itse valita omat pelinsä.

Hän toivoo myös, että viikottainen määräräha kaksinkertaistetaan, koska hänelle aiheutuu postituskuluja kirjeenvaihdosta. Nykyinen määräraha on 36 euroa viikossa.

Muihin vaatimuksiin kuuluu muun muassa pääsy tietokoneelle sen sijaan, että hän joutuu nyt käyttämään "arvotonta kirjoituskonetta, jonka teknologia on vuodelta 1873".

Breivik perustelee vaatimuksiaan sillä, että tiukan eristyksensä takia hänellä pitää olla oikeus laajempaan aktiviteettivalikoimaan kuin muilla vangeilla. Hänet on pidetty erillään muista vangeista vuodesta 2011 saakka turvallisuussyiden takia.

Breivik istuu parhaillaan 21 vuoden tuomiota terrorismista ja murhista. Hänen tekemissään iskuissa Oslon keskustassa ja Utön saarella kuoli 77 ja loukkaantui 244 ihmistä 22. heinäkuuta 2011.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.