Mainos

Breikkaajat ja hiphopparit näkyvästi esillä Helsingissä

Onko Savage Feet tuttu? Entä Midpoint Rockers? Hiphopparien breikkaajien kovat nimet eivät ehkä ole kaikille ihan tuttuja - vielä. Kyse on breikkaajaryhmistä, jotka osallistuvat eilen alkaneelle viikon kestävälle URB- eli urbaanin tanssikulttuurin festivaalille Helsingissä. Tapahtuman erikoisvieras osoittaa myös, ettei vaikea reuma ole tanssin este.

-Kaiken mitä ite haluaa voi tehdä. Ei ole rajoja. Pieni semmoinen itsetietoisuuden tila, arvioi Midpoint Rockersien Jussi Sirviö breikkaamista.

-Saa tavallaan musiikin ja rytmin ja sit sen tanssin myötä tuoda omia ajatuksia ja omaa karaktääriä esille, Savage Feetin Petri Lil P Rasanen kertoo.

-Toiset tekee enemmän improvisaatiota. Toiset enemmän sarjoja. Mun tanssityyli on muuttunut vuosien varrella. Se vaihtuu aina vähän väliä. Muuttuu uusiin suuntiin. Riippuu aina vähän mistä saa vaikutteita, kertoo Jukka Illi myös Savage Feet -ryhmästä.

URB-festivaalin erikoisvieras on tanssija-koreografi Bill Shannon New Yorkista. Bill kertoo ottaneensa sauvatanssiin vaikutteita niin breikkauksesta, skeittailusta kuin mykkäfilmeistä. Reuman vuoksi kainalosauvojen avulla breikkaava Bill kertoo tanssin olevan hänelle yhtä luonnollista kuin leikki.

-Sauvatanssin kautta minun uskotaan voittaneen jotain tai pystyvän tekemään enemmän kuin mitä ihmiset olettavat. Itse en ole koskaan epäillyt ettenkö pystyisi tähän. Kun olet lapsi leikit, etkä kieltäydy leikeistä kainalosauvojen takia. Olen tanssija ja toivon ihmisten arvostavan tanssiani ainoastaan sen perusteella onko se hyvää vai ei. Shannonin taitelijatapaaminen on tänään klo 18 Kiasmassa ja esitys 7.8. klo 19.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.