Mainos

Brckossa avattu uusi joukkohauta

Bosnia-Hertsegovinan serbialueella Brckon kaupungissa on aloitettu suuren joukkohaudan avaaminen, kertoivat Haagin kansainvälisen sotarikostuomioistuimen edustajat tänään. 25 asiantuntijaa aloitti haudan avaamisen Sfor-joukkojen suojelemana. Haudassa epäillään olevan satojen muslimien ja kroaattien ruumiit, jotka serbit tappoivat vankileirillään vuonna 1992.

Haagin tuomioistuin syyttää leiriä johtaneita serbejä - Goran Jelisicia ja Ranko Cesicia - kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan, mutta kummatkin syytetyt ovat yhä vapaalla jalalla.

Tuomioistuimen asiantuntijat ovat tätä ennen avanneet jo viisi Bosnian sodan joukkohautaa. Haagin sotarikostuomioistuin on ilmoittanut tarvitsevansa tänä vuonna yli 11 miljoonaa markkaa joukkohautojen avaamiseen. Summasta noin puolet on jo koossa.

Tuomioistuin on tähän mennessä nostanut syytteen 57 serbiä, 18 kroaattia ja kolmea muslimia vastaan. Kaksi syytetyistä on kuollut, kaksi tuomittu ja kahdeksan pidätettyinä. Loput ovat yhä vapaalla jalalla.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.