Brax: Potilasturvalailla ei murreta lakkoa

Oikeusministeri Brax kiittelee perustuslakivaliokunnan työtä.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) arvioi Huomenta Suomen haastattelussa, että tänään eduskunnan käsittelyssä oleva potilasturvalaki koskisi 10-20 prosenttia joukkoirtisanoutumisessa mukana olevista tehyläisistä.

- Se on hyvin tarpeellinen laki. Perustuslakivaliokunta on tehnyt viikonlopun erittäin huolellista työtä.

Brax korostaa, ettei tarkoitus ole murtaa tehyläisten lakkoa.

- Kysymys on siitä, että perustuslain mukaan julkisella vallalla on vastuu. Ihmisiä ei saa jättää heitteille, kuolemanvaaraan tai vakavan vammautumisen vaaraan.

Brax on toiveikas, ettei lakia tarvittaisi lopulta lainkaan, vaan palkkakiistaan löytyisi sopu tämän viikon aikana.

- Nämä suunnitelmat ovat vain varmuuden vuoksi.

Lain mukaan työnantaja kääntyy lääninhallituksen puoleen, mikäli potilaan kuoleman tai vakavan vammautumisen vaara on olemassa joukkoirtisanoutumisen vuoksi. Laki koskisi vain välttämättömiä toimia.

Uhkasakkoa käytetään rangaistuksena vain, jos lääninhallitus katsoo sen tarpeelliseksi

Ministeri huolissaan kotien asetilanteesta

Brax totesi Huomenta Suomen haastattelussa myös yhtyvänsä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) näkemykseen siitä, ettei ampumista harrastavien enää tulevaisuudessa sallittaisi viedä aseita koteihin.

- Olen ollut jo pidemmän aikaa huolissaan asetilanteesta. Tämä on varmasti yksi niistä asioista, joissa lainsäädäntö täytyy todellakin perata ja katsoa. Yhdyn siinä mielessä pääministerin näkemykseen.

Brax painottaa kuitenkin riittävän taustatutkimuksen tärkeyttä.

- Tavoite siitä, että suomalaisissa kodeissa, ja varsinkaan nuorilla, ei olisi aseita niin paljon kuin tällä hetkellä, on mielestäni aika oikea tavoite.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat