Mainos

Brax: EU:n perustuslaissa kyse myös puolustuksesta

Kansanedustaja Tuija Braxin mielestä EU:n tulevaisuutta koskevaa keskustelua pitäisi laajentaa koskemaan myös yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan paikkaa ja roolia EU:n perustuslaissa ja kompetenssilistassa.

-Asiasta saatetaan tehdä kauaskantoisia päätöksiä jo Nizzassa joulukuun alussa, Brax totesi tänään Helsingissä vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa käyttämässään puheenvuorossa.

-Minusta näyttää, että Suomi on jo jonkin aikaa ollut niin läheisessä yhteistyössä Naton kanssa, että nykytilan ja jäsenyyden välillä ei ole suuriakaan käytännön eroja. Samaan aikaan EU:sta ollaan rakentamassa ulko- ja turvallisuuspoliittista yhteisöä. Jos Suomi hyväksyy tämän, se voisi myös sanoa sen suoraan, Brax sanoi.

-Jos Suomi taas vastustaa tätä kehitystä, olisi kiire määritellä se viimeinen raja, jota pidemmälle ulko- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö ei voi mennä, Brax totesi.

Vihreiden europarlamentaarikko Matti Wuori kuvaili omassa puheenvuorossaan EU:n yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa "Troijan puuhevoseksi", joka vie pienet puolueettomat maat väistämättä läheiseen yhteyteen Naton kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.