Mainos

Brax: En näe vaihtoehtoa, että Halla-aho jatkaisi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ota kantaa siihen, voiko kansanedustaja Jussi Halla-aho jatkaa hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Soini sanoi Huomenta Suomen haastattelussa, että perussuomalaiset käsittelee asian, mutta omalla aikataulullaan.

Korkein oikeus katsoi viime perjantaina antamassaan päätöksessä Halla-ahon syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Halla-aho sanoi tiedotteessaan, että korkeimman oikeuden päätöstä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena", sillä se on vain parin henkilön mielipide.

Vihreiden kansanedustajan Tuija Braxin mielestä Halla-ahon osoittama väheksyntä korkeinta oikeutta kohtaan on vakava asia.

– Tällaiset kommentit lähettävät nuorille viestin siitä, että tuomioilla ei ole väliä, että ne ovat vain joidenkin tekemiä, Brax sanoi Huomenta Suomen aamulähetyksessä.

Halla-aholla ei Braxin mukaan enää ole toisten kansanedustajien luottamusta

– En näe sellaista vaihtoehtoa, että Halla-aho jatkaisi valiokunnan puheenjohtajana, Brax sanoi.

Soinin mielestä luottamuspulaan reagoidaan, jos siihen on aihetta. Hän haluaa kuitenkin ensin keskittyä perussuomalaisten tänään esillä olevaan välikysymykseen.

– Tuomio täytyy hyväksyä, mutta tässä täytyy katsoa myös inhimillistä puolta. Siinä mielessä ymmärrän Jussi Halla-ahoa, Soini sanoi.

– Sanoin kolme vuotta sitten, että tällaista tuomiota ei suvaita. Olen nyt kuitenkin seurannut, miten Halla-ahoa on potkittu joka paikassa. Rangaistus on jo riittävä, en minä pysty häntä enää rankaisemaan, Soini totesi.

Soinin mukaan perussuomalaiset käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Katso Timo Soinin ja Tuija Braxin haastattelu (Huomenta Suomi 13.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.