Bravo! Lauri Marjamäen huima taktinen veto ratkaisi Kanada-pelin – "Vaikutus näkyi koko ajan"

Leijonat oli kauttaaltaan edellä Kanadaa lauantai-illan ottelussa (5-1). Suomen poikkeuksellisen rohkea ylivoimataktiikka heijastui koko illan esitykseen, arvioivat C Moren jääkiekkoasiantuntijat.

MAINOS

Saksa–Suomi

Sunnuntaina klo 21.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.00 C Morella ja Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

C Moren asiantuntijat käyvät oheisella videolla kohta kohdalta läpi Suomen voitto-ottelun. Olli Jokinen ja Karri Kivi arvioivat hyökkäyksen menneen Suomen hyväksi voimasuhtein 65-35.

– Ennen peliä kysyttiin, miten (Connor) McDavidin voi pitää kurissa? Juuri tällä tavalla kuin Suomi pelasi. Voi sanoa, että se oli napakymppi, ylisti Karri Kivi.

Maalivahtipelissä Suomen Harri Säteri jyräsi molemmat Kanadan pelanneet maalivahdit eli Curtis McElhinneyn ja Darcy Kuemperin.

– He eivät olleet yhdessäkään edes puolet Säteristä. Todella varma esitys Säteriltä, arvioi Kivi.

Iso avain voittoon piili asiantuntijoiden mukaan kuitenkin Leijonien ylivoimataktiikassa. Suomi pelasi hyvin harvinaisesti ykkösylivoimaa viidellä hyökkääjällä.

– Mun mielestä koko pelin ratkaisu oli, että valmennus teki noin rohkean vedon, Kivi huomautti.

– Ratkaisun psykologinen vaikutus näkyi koko pelin. Suomi vei, vei ja vei. Ei jääty todellakaan voivottelemaan Tanska-pelin tappiota. Leijonat lähestyi oikealla tavalla peliä. Bravo! Kivi hehkutti.

Katso myös Lauri Marjamäen kommentit pelistä:


Lue myös:

    Uusimmat