Mainos

Brasiliassa kiista tuhoisan lentoturman syistä

Noin 200 ihmistä sai surmansa, kun TAM-yhtiön matkustajakone syöksyi kiitoradan päästä yli tien ja törmäsi lentokenttärakennukseen Sao Paolossa.

Brasiliassa käydään kiivasta väittelyä maan historian pahimman lentoturman syistä.

Brasilian lentotoiminnan puutteisiin kiinni huomiota myös kansainvälinen lennonjohtajien järjestö IFATCA, joka mukaan Brasilian ilmaturvallisuus on puutteellinen ja vaaraksi matkustajille. IFATCA:n mukaan Brasilia ei ole piitannut Sao Paolon Congonhasin kentän turvariskejä koskevista raporteista.

Tänään valtiollinen ilmailuhallinto julkisti videon, jolla turmakone näytti laskeuduttuaan kiihdyttävän vauhtiaan jarruttamisen sijasta. Turman syyksi on otaksuttu myös sateesta märän kiitoradan liukkautta, ja moni vaatii nyt turmakentän sulkemista turvasyistä. Sao Paolon Congonhasin lentokentän kiitoratoja on moitittu aiemminkin liian lyhyiksi ja sateella liukkaiksi.

Arviolta 200 ihmistä sai surmansa, kun TAM-yhtiön matkustajakone syöksyi kiitoradan päästä yli tien ja törmäsi lentokenttärakennukseen. Turmapaikalla syttyi raju tulipalo. Pelastusmiehet olivat torstaihin mennessä kaivaneet hylystä ja rakennuksen raunioista esiin 184 ihmisen ruumiit.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.